Noorse voetbalbond en ALA TOO Belgium

Noorse voetbalbond en ALA TOO Belgium project


De cel scouting van K.F.C.Diest werkt in analogie van de sfeer van de “cometogether” – context van onze voetbalbond samen met mensen van de Noorse voetbalbond en ALA TOO Belgium.

 

Door de oorlog in de Ukraïne, zijn veel mensen daar moeten vluchten. Zij worden her en der o.a. hier in Belgie en in Noorwegen opgevangen. 

 

Met veréénigde krachten van allen ( KFC Diest U12 – scouting K.F.C.Diest – Ala Too Belgium en de plaatselijke voetbalploeg uit Ardal ( No ) hebben bvb. de U12 van Kfc en de cel scouting een video gemaakt van de voetbal techniek “ JOCKEY” . De daarbij horende voetbaltechnische en tactische uitleg hebben onze vrienden van ALA TOO Belgium in het Ukraïns vertaald voor ons, zodat Roman Kamurov die bij de Belgisch - Noorse coach Davy v.M.  nu traint in Ovre Ardal, een persoonlijke en wel zeer individuele spelersgerichte bijsturing krijgt (in een voor hem verstaanbare taal) om zich als voetballer te verbeteren.

 

Nogmaals het bewijs dat voetbal verbindend werkt over alle exclusies / culturele verschillen / achtergronden heen. Wij omarmen dan ook deze voetbal universele waarde = we zetten niemand buitenspel! Onze verschillen daar maken we onze sterktes van


De"Cometogether" - gedachte van de Belgische voetbalbond.( Cometogether = VERBINDEN - NIEMAND AAN DE ZIJLIJN ) hiervoor werden de eerste contacten gelegd met een etnisch culturele vereniging ( Ala Too Belgium ).

KFC Diest is een kleine partner in dit project: we bieden onze expertise in  voetbalkennis adv voetbal-lesplan aan. (In slavische taal, omdat de jongen waarvan sprake Roman Kamurov met zijn Belgisch-Noorse coach en medespelers bijna niet kan communiceren en de jongen zich daardoor moeilijk kan integreren in de groep daar - wij KFC Diest en Ala Too Belgium bieden nu de nodige ondersteuning om Roman te includeren in de lokale club Ardal Fc.


Ala TOO Belgium neemt een voornamere taak op zich, zij zorgen voor de vertalingen - zij gaan daar zelfs veel verder in (dagelijks vertalen ze voor de jongen en zijn mama allerlei boodschappen via 3 van hun Ukraïnse spelers)

zij bieden zelfs 24/24 en 7/7 vertaling per telefoon aan voor de jongen en zijn mama ). DHet resultaat is uiterst positief. De jongen voelt zich steeds veel beter op de club.Hij ontwikkelt zich ook steeds beter als voetballer volgens zijn coachnen dit mede door de KFC Diest inbreng.


Er liggen door deze samenwerking nu ook opportuniteiten in Noorwegen. De Municipality (Gemeente) wil een groot internationaal tornooi organiseren in de zomer. Een delegatie van KFC Diest (3 ploeg stafleden T1 , T2 , verzorger) en een Team U15 of U17 (15 spelers) zou dan gratis 1 week een doorgedreven trainingsstage (7 trainingen en 3 wedstrijden) kunnen gaan volgen in Sögndal, Mölde en Övre Ardal (logement + eten + velden + bus per team + zwembad + atletiek + fitness en een kleine culturele uitstap)

(eventueel staan ook het vikingenmuseum of de Flam Phlöm bergtreinexcursie op het programma) .


Zelf te betalen voor onze spelers is de verplaatsing van België naar luchthaven Oslo of Bergen. (om die onkosten te helpen ondersteunen zal KFC Diest  een benefiet organiseren).

Jockey

Roman uitleg Jockey

Nieuwsfeiten 

Iemand die iets aardigs zegt over wat je doet is onbetaalbaar. 41 KFC Diest

Heb je een opmerking of een nieuwsfeit,

laat het de scouting  weten