Cel Scouting

De cel scouting van K.F.C. Diest bestaat uit mensen met een passie voor voetbal en gedrevenheid om het talent van vooral jongeren maar ook onze andere medewerkers zo goed mogelijk in kaart te brengen. Het is een club-ondersteunende dienst in de ruimste zin van het woord. Alles staat ten dienste van de ontwikkeling van de mensen binnen de club.

 

Het merendeel van onze tijd besteden we dus bewust aan de interne scouting van onze eigen spelers. We proberen hun talenten zo meetbaar mogelijk in data weer te geven. Deze inlichtingen worden door de club gebruikt om spelers progressief te laten groeien als voetballer en als mens.

 

Onze testbatterij ( uitgebreide reeks wetenschappelijke voetbal proeven ) bewijst hierin zijn grote nut. Het maakt het mogelijk dat de verschillende coaches hun spelers veel gerichter, met meer aandacht voor het individu, kunnen ontwikkelen. De resultaten van de testbatterij worden ook meegenomen in de persoonlijke ontwikkelings en actieplannen die volgen op de evaluaties. Op latere leeftijd van de speler kan de cel scouting een belangrijke bijdrage leveren aan de bijna senior-wedstrijdrijpe junior in het opmaken van een deftig voetbalportefolio waarmee de transitie naar het volwassenen voetbal laagdrempeliger wordt.

 

Een ander facet van onze job is de externe scouting. Enerzijds gaan we toekomstige tegenstanders onder de loep nemen, anderzijds houden we steeds twee ogen open om

potentiële meerwaarde spelers voor onze club op te zoeken.

 

Aangezien 80% van onze tijd wij op onze eigen terreinen werken, ontsnappen er ook vaak getalenteerde spelers aan onze aandacht. Hoe kan je dan in het vizier van de K.F.C. Diest scoutskomen? Well Hard work , pays off. Als jij in de buurt woont en zo een hard werkende en getalenteerde speler bent wordt er over je gepraat. Niet alle tips vangen we op. Dan moet jezelf in aktie komen: je kan jezelf ook aanbieden bij ons via ons mail-adres. We nemen dan later (op een passend moment ) opnieuw contact met je op. Of zetten je op de lijst uitnodigingen.

 

We organiseren namelijk regelmatig scoutingsevents. Onder andere kennismakingstrainingen talenttrainingen, stages bij de club, testbattterijmomenten, …. waarvoor je kan inschrijven via een link of waarvan we jou verwittigen als je je al bekend gemaakt hebt via mail bij ons.


Indien je directe vragen hebt kan je ook gebruik maken van ons contactformulier hieronder of ons een email sturen op scouting@41kfc-diest.be

Wij proberen je vragen te beantwoorden binnen de 2 dagen.


 
 
 
 
unsplash